Om innehållet - Christer Hjorth

Om en annorlunda språkbok, om reflektioner i versform och lite allmänt om eget bokbyggande
Christer Hjorth - Språket och reflektionerna
Go to content

Main menu:

Ord och bilder
Boken finns både som mjukband (124 sidor, ISBN 9789174638158) och som e-bok (ISBN 9789178514663) och kan beställas i närmaste bokhandel eller från nätbokhandlare som Adlibris. (Nätbokhandeln tar 162 kr för boken och 52 kr för e-boken. Både Adlibris och Bokus har alternativ med fri frakt.) Den kan även beställas direkt från förlaget BoD, där priset är 150 kr (+ porto).

*

ORD OCH BILDER - i otakt med tiden innehåller ett drygt femtiotal dagsverser med allmänna funderingar kring sådant som man kan förundras över, glädjas åt eller reta sig på ... särskilt om man i likhet med författaren har ett relativt stort antal levnadsår i sin ryggsäck.
   Varje vers är kopplad till ett fotografi från Vänersborg med omnejd. Författarens förhoppning är att läsaren ska finna både orden och bilderna värda att begrunda.
   
Det här är förordet i boken:
                        
Allt möjligt
 
Allt möjligt poppar upp i huvudet på mig när jag är ute och promenerar. Tankar av allahanda slag – iakttagelser, reflektioner, funderingar, minnen, slutsatser … ja, till och med en och annan idé.
   Varje ny tanke ersätter den föregående, och när jag väl kommer hem, är de alla förpassade till glömskans garderob. Men ibland …
   Men ibland känner jag efter i fickorna. Kanske hittar jag något gammalt skrynkligt kvitto som jag kan använda. Eller är det så lyckligt att jag råkar ha en liten sliten anteckningsbok med mig. Då ritar jag ner några ord som stöd för minnet … om det som jag vill fundera vidare på.
   Och så, någon gång då och då, får jag för mig att en sådan tankenotering kan vara värd en något noggrannare formulering. Då börjar jag skissa på en sådan, mest för mitt eget nöjes skull. Resultatet kan bli ett slags dagsvers … ofta i påtaglig otakt med tiden.
   Ibland har jag också en kamera i handen. Då kan det, som här, bli både ord och bilder – bilder att begrunda och ord att instämma i, opponera sig mot eller reta sig på.

Vänersborg i juni 2019

Christer Hjorth
---

Gå vidare till Några uppslag ur den här boken.

Back to content | Back to main menu